U bent hier: Home » Schoolteam » Lager onderwijs » 2e Leerjaar

2e Leerjaar

Optellen en aftrekken tot 20 is voor ons geen probleem meer maar in het tweede leerjaar leren we dit ook al tot 100! We leggen eerst de cijfertjes met materiaal, we leren ze juist lezen, schrijven en plaatsen ze in ons honderdveld. De maaltafels komen er nu ook al bij maar als we dit dagelijks oefenen gaat dit zeker lukken!

Het technisch lezen leerden we reeds in het eerste leerjaar maar in het tweede leerjaar zal deze techniek worden verstevigd, verfijnd en versneld. Ook schrijven is nog steeds belangrijk, we schrijven nu zelf al zinnetjes, verhaaltjes en briefjes. Daarbij denken we natuurlijk ook goed na hoe we de woordjes moeten schrijven: korte of lange klank, enkele of dubbele medeklinker. We leren het allemaal.

Voor wereldoriëntatie werken we rond verschillend thema’s zoals: licht aan, licht uit; handig die handen; winkels op wieltjes enz. en natuurlijk gaan we hier af en toe ook voor op stap.

Knutselen en turnen doen we ook heel graag dus op dinsdag werken we aan onze conditie en op vrijdag maken we de allermooiste kunstwerkjes. In het tweede leerjaar zijn we bezige bijtjes hoor!